This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

NEW BLOOM COLLECTION - SHOP NOW

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER FOR 10% OFF YOUR FIRST ORDER

ETHICAL JEWELLERY HANDMADE IN LONDON

Sign up to our newsletter for 10% off your first order

Cart 0

Congratulations! Your order qualifies for free UK shipping You are €150 away from free UK shipping.
No more products available for purchase

Products
Pair with
Add order notes

Subtotal Free
Shipping, taxes, and discount codes are calculated at checkout

Een bewust gesprek met Morgane Beernaert


In onze laatste Conscious Conversation spraken we met Morgane Beernaert, oprichter van de Ethical Fashion Guide (EFG), een platform dat al het tijdrovende onderzoek overbodig maakt en bewuste consumenten helpt om ethische merken te verbinden. Ethical Fashion Guide is een geweldige bron om je te helpen bewustere keuzes te maken deze kerst!image_blog

We zouden graag wat meer over u en uw achtergrond willen weten (een leuke en gemakkelijke om mee te beginnen!)

Ik ben 5 jaar geleden van Brussel naar Londen verhuisd voor mijn allereerste baan als software ontwikkelaar. Ik realiseerde me al snel dat het niet voor mij was om hier absoluut al mijn tijd aan te besteden en dat ik veel gelukkiger zou zijn als ik mijn activiteiten zou diversifiëren door aan andere projecten te werken die er ook toe doen en die bij mij passen. En zo begon het avontuur met de Ethical Fashion Guide en later The Good Apparel!

Ik heb het gevoel dat tijd tegenwoordig een van onze meest ondergewaardeerde activa is - een van de beste beslissingen in mijn leven was om neem de controle terug!

Heb je altijd al interesse gehad in duurzame mode? - Was er een opvallend moment waarop je besloot dat je wilde helpen om het ondersteunen van bewuste merken gemakkelijker te maken voor consumenten?


Ik heb niet — ik herinner me nog de kleine 16-jarige dat ik voor het eerst kwam Londen en zo opgewonden raken over het kopen van een paar schoenen bij Primark voor £ 6. De leercurve is dus duidelijk behoorlijk steil geweest!

Het eerste moment dat mijn hele reis naar een meer ethische consumptie op gang bracht, was op een avond van 2012, toen ik me onschuldig afvroeg wat de reis van koe naar biefstuk was. Ik bracht de avond en de volgende weken door met onderzoeken, lezen en kijken naar wat ik over het onderwerp kon vinden, en eindigde - niet verwonderlijk denk ik - samen met het opgeven van vlees. Dit was de eerste keer dat ik het gevoel had dat bepaalde informatie opzettelijk voor mij verborgen was gehouden, wat ook leidde tot dit nieuwe consumptiepatroon van mijn eigen onderzoek doen voordat ik geld op tafel legde.

Kan beschrijf je wat de Ethical Fashion Guide is en wat je inspireerde om deze te maken?

Nadat ik me met afschuw voelde toen ik hoorde over de ineenstorting van Rana Plaza in 2013, huilde ik mijn ogen uit tijdens het kijken naar The True Cost en De wereld volgens H&M, heb ik besloten om helemaal geen nieuwe kleding meer te kopen. Ja, boycot lijkt mijn favoriete vorm van activisme te zijn!

Een paar jaar later begon de frustratie af te nemen omdat er nog steeds enkele items waren die ik gewoon niet tweedehands kon vinden of kopen, zoals ondergoed. Ik begon met het onderzoeken van merken en eindigde met een enorme bladwijzermap met alle merken die ik tegenkwam die dingen anders deden. Ik dacht dat ik gewoon niet de enige kon zijn die op zoek was naar die informatie, dus het was tijd voor mij om te gaan handelen om de modewereld een beetje ethischer te maken door deze gelukkige bevindingen te delen!

Ethiek zijn echter een zeer subjectief iets, aangezien merken die alle vakjes aanvinken (in termen van esthetiek, milieuvriendelijkheid, slow fashion-benadering, lokaal gemaakt, ...) tot nu toe nog steeds zeldzaam zijn te vinden - zelfs als we er langzaamaan komen! De EFG biedt mensen de mogelijkheid om merken te 'kiezen' op basis van ethos, waardoor ze prioriteit kunnen geven aan wat ze het meest waarderen.

De Ethical Fashion Guide somt nu meer dan 130 merken op, met als criteria dat de kleding onder humane en eerlijke omstandigheden moet worden gemaakt.


image_blog

Wil je ons iets vertellen over The Good Apparel?

Een van de meest voorkomende belemmeringen voor mensen om voor verantwoorde mode in plaats van gemakkelijk toegankelijke fast fashion, lijkt vaak ingewikkeld, moeilijk te vinden en je zou op 6 verschillende plaatsen moeten winkelen om 6 verschillende soorten stukken te krijgen.

The Good Apparel is de praktische oplossing om ethisch te winkelen zonder concessies te hoeven doen aan stijl, allemaal onder één (digitaal) dak!

77%* van de mensen wil om te zien wie de producten heeft gemaakt die ze kopen - daarom hebben we besloten om ons af te keren van de standaard ondoorzichtigheid die heerst in de mode-industrie, door de tegenovergestelde kant op te gaan: we delen details over de fabrieken en arbeidsomstandigheden, en dit, voor elk item We hebben nu meer dan 40 ongelooflijke merken aan boord en we gaan binnenkort een bewuste schoonheidssectie lanceren. (creëer ik de winkel van mijn dromen? …misschien wel!)
*Consumer Survey Report, 2018, Fashion Revolution

Prijs wordt vaak geopperd als een barrière voor mensen die duurzame producten willen kopen, realiseren consumenten zich steeds meer dat deze hogere prijs een eerlijke weergave en een eerlijkere afspiegeling is van de materialen en het vakmanschap waarmee producten worden gemaakt. Kunt u, gezien de economische problemen rond COVID19, enig idee geven hoe wij dit in de toekomst kunnen aanpakken en meer mensen kunnen helpen bewuste consumenten te worden?

Dat is zo'n goed punt - en ik ben ZO blij dat steeds meer consumenten de kosten voor mens en milieu van hun aankopen in overweging nemen, in plaats van alleen de geldelijke kosten ervan.

Nu is een kledingstuk dat al bestaat het meest duurzame en vaak het meest betaalbaar een ook (hoewel Vestiaire Collective zou kunnen verschillen). Bewuste mode is niet beperkt tot glanzende merken die als zodanig op de markt worden gebracht - creatief zijn in het hergebruiken van wat er al is, is het meest radicale wat je kunt doen om impact te maken, en zal je helpen geld te besparen voor dat ene stuk dat je wilt kopen van een ethisch merk.

Is tweedehands winkelen voor jou even waardevol als het kopen van duurzame merken?

Natuurlijk! Ik vind dat tweedehands de allereerste plaats moet zijn om naar te kijken, en als dat niet lukt, ga dan voor nieuwe ethische merken.

Als je je garderobe in 3 woorden zou moeten omschrijven, wat zouden dat zijn?

  • Vooraf geliefd. 90% van mijn garderobe is dat waarschijnlijk!

  • Comfortabel. Iets waardoor je je zelfverzekerd en sterk voelt, zonder dat je er elke minuut naar hoeft te kijken.

  • Gedetailleerd. Een stuk heeft me meer dan eens overtuigd vanwege de vorm van de knopen of kleine ruches aan de zijkant!

Kun je ons iets vertellen over de bewuste merken waar je op dit moment verliefd op bent?

Zal ik je mijn 300+ Google-sheet met merken sturen? (Haha) Er zijn er gewoon zoooo veel, maar hier zijn er een paar om mee te beginnen: ik ben helemaal weg van Pure by Luce voor activewear, Alchemist en aiayu voor tijdloze alledaagse stukken, 17h10 voor heerlijk gesneden pakken, Mood Paris en Olly voor lingerie (die we voorraad op The Good Apparel!). Als heel klein persoon ben ik ook erg nieuwsgierig naar Petite Studio - hun stoffen zijn niet allemaal duurzaam, maar ik hou van hun vintage-geïnspireerde stijl, en het idee om een ​​jurk te kopen zonder deze systematisch te hoeven inkorten verleidt me behoorlijk !

Wat is jouw sterrenbeeld? - Zou je zeggen dat je persoonlijkheid typerend is voor dat sterrenbeeld?
Ik ben een Leeuw, die geacht wordt gepassioneerd, creatief, dynamisch en koppig te zijn - ach, ik veronderstel dat dat eigenlijk best accuraat is!
(ja, ik heb met opzet de arrogante en egocentrische stukjes weggelaten #sorrynotsorry)image_blog

Kun je goede boeken/podcasts aanbevelen/ films waarvan u denkt dat onze lezers ze nuttig zouden vinden bij hun inspanningen om ethischer te leven?

De podcast 'Wardrobe Crisis', gehost door Clare Press, is mijn absolute favoriet — ze praat met merkeigenaren, activisten, ontwerpers en tal van andere individuen, allemaal betrokken bij het wezenlijk verbeteren van de wereld.Het is het meest inspirerende om naar te luisteren, en Clare Press is gewoon een heerlijke gastvrouw!

Om te lezen zou ik de fanzines van Fashion Revolution ten zeerste aanbevelen. Je kent die keer tijdens een familiediner dat je geld op was -geconstrueerde argumenten die uw punt bewijzen dat de planeet bescherming verdient en dat de mode-industrie een enorme hervorming nodig heeft? Nou, deze fanzines zijn een schat aan goed onderzochte artikelen, dus houd je pen bij de hand om aantekeningen te maken, en je ogen wijd open, want de ontwerpen zijn ook de moeite waard!

In termen van films, ik' d raad het gewoon aan, zo veel om elke dag te blijven leren over andere manieren van leven, en dat. Leven in onze bubbels maakt het zo gemakkelijk om te vergeten dat andere mensen een heel ander leven leiden. Blijf dus niet in je comfortabele informatie-ecosysteem en ga documentaires kijken over zaken waar je geen idee van hebt - dat maakt je niet alleen zo'n welbespraakte en beschaafde gast op etentjes, maar vooral: dit houdt ons empathisch, hyperbewust van de situatie aan andere kanten van de wereld, en helpt ons echt om onze prioriteiten te verleggen naar bijdragen aan de buitenwereld - niet alleen ons kleine zelf.

Kunt u enkele overwegingen meegeven voor consumenten om te overwegen bij het maken van de keuze tussen duurzame en snelle mode?

“Er zit geen schoonheid in de fijnste stof als het maakt hongerig en ongelukkig”— Gandhi

Ik ken dat gevoel dat je precies het kledingstuk vond dat je zocht, met precies de juiste pasvorm en precies de perfecte kleur. Maar ik ben er ook sterk van overtuigd dat mode, hoe ongelooflijk het ons ook kan laten voelen, nog steeds te nutteloos is voor mensen om voor te sterven. Zorg er dus voor dat je weet waar je stukken vandaan komen - en zorg dat Depop, Vinted, Shpock of welke tweedehands app dan ook cool is waar je woont, de allereerste plek is waar je naar kijkt als je op zoek bent naar iets "nieuws". (De Ethical Fashion Guide of The Good Apparel kan de tweede zijn :D)


We hopen dat je net zo genoten hebt van het lezen van Morgane's antwoorden als wij, als je meer over haar wilt weten en wat ze doet, ga dan naar Ethical Fashion Guide of Instagram

.