This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

NEW BLOOM COLLECTION - SHOP NOW

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER FOR 10% OFF YOUR FIRST ORDER

ETHICAL JEWELLERY HANDMADE IN LONDON

Sign up to our newsletter for 10% off your first order

Cart 0

Congratulations! Your order qualifies for free UK shipping You are €150 away from free UK shipping.
No more products available for purchase

Products
Pair with
Add order notes

Subtotal Free
Shipping, taxes, and discount codes are calculated at checkout

Een bewust gesprek met Mira Lou


Vooruitlopend op de lancering van onze samenwerkingscollectie met Mira Lou, een ongelooflijke Duitse illustrator en voorstander van duurzaamheid, wilden we dat je haar wat beter zou leren kennen. We gingen (vrijwel!) met haar om de tafel zitten om meer te weten te komen over haar achtergrond, haar kunst en haar ethiek, en hoe ze over de samenwerking denkt nu deze zo dicht bij de lancering staat.


We zouden graag wat meer willen weten over je achtergrond, wanneer ben je begonnen met tekenen, heb je een opleiding gevolgd?

Tekenen en schetsen is een onderdeel van mijn leven zolang ik me kan herinneren. Toen ik jong was, bracht mijn moeder veel tijd met mij door met tekenen of knutselen. Ik heb het gevoel dat dit zeker mijn interesse en passie heeft gewekt om creatieve manieren te vinden om mezelf uit te drukken vanaf zeer jonge leeftijd.

In mijn tienerjaren schakelde ik mijn medium over van tekenen naar portretfotografie, voornamelijk zelfportretten. Ik vond het heerlijk om mijn emoties en gevoelens om te zetten in visuele beelden!

Ik begon pas weer met illustreren toen ik op de universiteit communicatiedesign (grafisch ontwerp) studeerde. Toen ik leerde om betekenisvol design en kunst te maken in plaats van alleen iets "moois" te maken, verloor ik het contact met mijn fotografie. Maar ik realiseerde me dat ik wat creatieve output nodig had die ik gewoon voor mezelf kon creëren zonder echte bedoelingen erachter. Dus begon ik weer te illustreren met behulp van referentiefoto's, omdat ik visueel nog steeds veel op een portretfotograaf leek.image_blog


image_blog

Als ik naar mijn huidige situatie kijk, verbaast het me dat illustreren nu mijn belangrijkste baan als freelance ontwerper. Ik ben zo blij met hoe de dingen zich hebben ontwikkeld, ik had het nooit gedacht of actief gepland in deze richting.

Dus naar mijn mening zijn persoonlijke interesse, passie en creëren vanuit je hart, gebaseerd op je eigen ervaringen. Als je een verhaal te vertellen hebt of een doel hebt, hoef je niet te ‘leren’ of ‘professioneel’ onderwijs te volgen. Het is altijd veel interessanter als je de unieke delen van jezelf in je kunst verwerkt.

Is je stijl en techniek in de loop der jaren veranderd, zo ja, hoe?

Zoals ik hierboven al zei, schakelde ik van medium over van tekenen naar fotografie en terug naar illustreren. Ik weet zeker dat ik mijn focus weer zal verleggen, misschien meer in de richting van design. Maar ik denk dat mijn stijl altijd op de een of andere manier herkenbaar zal zijn. Een belangrijk onderdeel daarvan was altijd het creëren van zeer emotionele foto's gericht op mensen en hun connecties of de connectie met onszelf. Ik werk ook het liefst op een minimale manier om te benadrukken wat het belangrijkste is en om alle onnodige en afleidende delen weg te laten.

Hoe en wanneer besloot je om van je vaardigheid en liefde voor illustreren een zaken?

Toen ik eenmaal een Instagram-pagina voor mijn kunst was begonnen, genoot ik enorm van de feedback die ik kreeg. Het was in het begin zo leuk omdat ik het gevoel had dat ik aan iets nieuws begon en er waren helemaal geen grenzen. Na verloop van tijd werd mijn Instagram populairder en kreeg ik verzoeken voor maatwerk. Ik begon toen mijn Etsy-winkel en maak sindsdien aangepaste portretten, tattoo-ontwerpen en andere persoonlijke illustraties. Begin 2019 namen steeds meer bedrijven contact met mij op voor commercieel werk, dus ik ben nu constant bezig met particuliere en zakelijke projecten tegelijk. Waar ik absoluut dol op ben, omdat ik van verschillende aspecten van beide kanten geniet.image_blog

Kunt u advies geven aan beginnende kunstenaars die met hun vaardigheden en passie een bedrijf willen opzetten?

Zoals ik al zei, geloof ik dat passie de belangrijkste kwaliteit is die je nodig hebt. Vaardigheden zullen zich in de loop van de tijd ontwikkelen en vaardigheid alleen maakt kunst of design niet interessant.Dus focussen op je eigen persoonlijke ervaringen en gevoelens in je kunst is de sleutel om je werk uniek en herkenbaar te maken! Bovendien is het veel leuker om je hart te volgen in plaats van te proberen aan de verwachtingen van iemand anders te voldoen ;)

Om je kunst in de zakelijke richting te duwen, kan ik je echt aanraden om jezelf daar te plaatsen. Deel je werk op sociale media ( Instagram werkte prima voor mij, maar verandert altijd hun algoritmen...) en neem contact op met de artiesten. Wees ook niet verlegen om jezelf te promoten en mensen te laten weten dat je je vaardigheden aanbiedt en beschikbaar bent voor commissies!image_blog

Heb altijd al geïnteresseerd geweest in duurzaamheid? - Was er een opvallend moment waarop je besloot bewuster te leven?

Duurzaamheid heeft op de een of andere manier altijd een rol gespeeld in mijn leven. Mijn beide ouders hebben me opgevoed om bewust te zijn van de wereld om me heen en vooral als het om eten gaat, richtten ze zich op het kopen van biologisch.

Voor mij was een groot omslagpunt de beslissing om veganistisch te gaan eten. Ik was in mijn tienerjaren anderhalf jaar vegetariër geweest, maar schakelde terug naar een alleseter. Dus ik was geïnteresseerd in het uitproberen van een veganistisch dieet voor een week of een maand. Uiteindelijk ben ik nooit meer teruggegaan en ben tot nu toe veganist gebleven, omdat ik door veganist zoveel geleerd heb over eten, koken, voeding en milieuaspecten. Het was zo leuk om nieuwe recepten en ingrediënten te ontdekken! Tegelijkertijd werd ik bewuster van mijn levensstijl en maakte ik ook veranderingen buiten mijn dieet om. Maar het starten van een veganistisch dieet heeft me zeker geopend voor een meer duurzame levensstijl in het algemeen.

Sinds een paar jaar koop ik zo vaak mogelijk 'nieuwe' dingen, tweedehands, en steun op andere wijze eerlijke mode en ethische merken.

Hoe belangrijk is het voor u om milieu- en duurzaamheidskwesties in uw werk te bespreken?

Ik kan niet wachten om deze vraag te beantwoorden! Door mijn duurzame benadering te verbinden met mijn kunst en design, word ik altijd enthousiast en ik ben altijd blij om mijn mening erover te delen!

Een aspect van mij als een ''duurzame kunstenaar'' is gebaseerd op de berichten die ik proberen te verwerken in mijn illustraties. Veel van mijn posts op Instagram hebben te maken met een duurzaam onderwerp en met mijn bereik wil ik meer bewustzijn creëren voor een duurzame en bewuste levensstijl. Ik verbind en werk ook samen met merken die staan ​​voor milieuvriendelijke, eerlijke en ethische producten.image_blog

Hoe integreer je duurzaamheid in je digitale illustratie en ontwerp?

Ik denk dat mensen zich vaak niet realiseren dat niet alleen je persoonlijke levensstijl van invloed is op onze planeet, ons werk en onze manier van werken. goed! Als freelance kunstenaar en ontwerper ben ik erg onafhankelijk en kan ik gelukkig gemakkelijk actie ondernemen om mijn workflow te veranderen en aan te passen. Ik verkoop bijvoorbeeld mijn kunstafdrukken op recyclingpapier en bied ook print-on-demand aan om te voorkomen dat ik prints bestel die niet verkopen, wat als afval zou eindigen. Omdat ik meestal digitaal werk, gebruik ik geen bronnen zoals papier en analoog tekenmateriaal. Maar de middelen die ik digitaal verbruik, mogen ook niet worden weggegooid! Ik werk op een iPad Pro met de Apple Pencil en gebruik een MacBook en een grotere monitor. Dit kost allemaal veel energie en ook niet elk product is duurzaam geproduceerd. Omdat die apparaten absoluut noodzakelijk zijn voor mijn werk, moet ik de negatieve impact van hun productie accepteren en mijn acties ergens anders op richten. Ik zal mijn apparaten ook zo lang mogelijk gebruiken en liever kapotte apparaten repareren dan nieuwe kopen. Dit soort dingen tweedehands kopen zou ook een optie zijn.

Iets wat ik kan controleren en veranderen is de energiebron die ik krijg en gebruik van een groene leverancier. Mijn website wordt ook gehost door een groene dienst en een ander aspect dat ik zo duurzaam mogelijk heb gemaakt.Ik programmeerde en ontwierp mijn website zelf en vermeed fancy fonts die extra energie zouden kosten en gebruik alleen de benodigde resolutie voor afbeeldingen zodat ze minder energie verbruiken en dus ook minder CO2

U kunt een kijkje nemen op mijn website op www.miraalou.com en bekijk mijn ecologische voetafdruk met deze rekenmachine: https://www.websitecarbon.com/website/miraalou-com/

Bij het werken met merken probeer ik mijn banen te selecteren vanuit een duurzaam oogpunt. Samenwerken met mensen die mijn waarden delen is altijd veel leuker en de resultaten zijn ook beter, omdat ik werk vanuit mijn hart.image_blog

Waarom heb je besloten om je illustraties in fysieke stukken te maken? - en waarom heb je ervoor gekozen om met Wild Fawn te werken?

De meeste projecten die ik tot nu toe heb gedaan, waren zo verschillend. Ik illustreerde een boek, ik maakte omslagontwerpen, maakte illustraties voor social media of websitegebruik of voor advertentiecampagnes. Voor een project heb ik zelfs korte animaties gemaakt! Wat ik zo leuk vind aan mijn werk en freelancer zijn, is dat ik de mogelijkheid heb om met zoveel verschillende mensen te werken en dat elk project anders is. Het is altijd leuk om mij en mijn illustraties in een nieuwe situatie voor een nieuw doel te zien werken. Omdat mijn werken gebaseerd zijn op lijnen, dacht ik eraan om een ​​lijnstuk te maken van draad of metaal en dit bracht het idee van sieraden op.

Op zoek naar een merk dat bij mijn waarden en mijn duurzame aanpak past, kwam ik in contact met Wild Fawn. Ik was meteen verliefd op hun mooie en simplistische stukken en was enthousiast om meer te weten te komen over hun duurzame en ethische productie. Ik ben nog steeds zo blij dat ik ze heb gevonden en dat we verbonden zijn. Ik had me geen betere samenwerking kunnen wensen!!

Wat vind je van het proces van werken aan de samenwerking en een kijkje achter de schermen bij het maken van sieraden?

Het is altijd een beetje magisch om het proces van een eenvoudig idee en schets tot een afgewerkt product te zien. Vooral als er andere mensen bij betrokken zijn en een hele reeks nieuwe vaardigheden met zich meebrengen, wat meer kansen biedt. We zijn eigenlijk behoorlijk wat tijd kwijt geweest met brainstormen en ik heb zo'n honderd ideeën geschetst. Ik ben zo dankbaar dat we allebei erg geduldig waren en dat we herhaaldelijk de tijd hebben genomen om een ​​stap terug te doen en na te denken over wat we eigenlijk wilden creëren. De resultaten die we kregen zouden niet mogelijk zijn geweest als dit een zeer commerciële en mechanische massaproductie was. De kwaliteit zit in de open en intieme communicatie die we hadden en de inspanning van beide kanten om dit zo authentiek mogelijk te maken.

Heeft u een favoriet stuk uit de samenwerkingscollectie, zo ja, welk stuk en waarom?

Dit is een lastige vraag! Ik hoop dat het niet arrogant is om te zeggen, maar ik hou eigenlijk van alle stukken (haha!)

Als ik moest kiezen, zou ik het oogontwerp of de handen kiezen, denk ik. Ze zijn zo elegant en minimaal en leggen perfect vast wat ik vanaf het begin in gedachten had. Ook kan ik een beetje humor vinden in de ogen die naar je kijken en de handen die subtiel aan je oren bungelen. Een beetje humor is altijd belangrijk voor mij om me echt te raken.image_blog

Wat is jouw sterrenbeeld? - Zou je zeggen dat je persoonlijkheid typerend is voor dat sterrenbeeld?

Mijn verjaardag is op 1 juli, dus ik ben een kankergezwel. Ik heb eerlijk gezegd niet veel aandacht besteed aan horoscopen en dergelijke, maar ik denk dat ik weet dat kankers vaak worden beschreven als zeer emotioneel en vatbaar voor tranen. Dit is absoluut de juiste plek voor mij (haha!) Omdat ik vaak overweldigd wordt door mijn emoties. Voor mij hoeft dit niet per se een slechte zaak te zijn. Ik ben eigenlijk dankbaar dat ik mijn emoties zo sterk kan voelen en ook kan overbrengen.Misschien moet ik daarom mijn gevoelens in mijn illustratie verwerken :D 

Dit of dat? – Duurzaam handgemaakt of 2e hands voor je eigen garderobe?

Dat is tweedehands voor mij! Ik heb al zo'n vier jaar niets nieuws meer gekocht denk ik naast af en toe iets speciaals als herinnering aan reizen of zoiets als schoenen of ondergoed! Hoewel ik onlangs een discussie tegenkwam dat tweedehands niet altijd de meest duurzame optie is. Omdat veel mensen zich geen duurzame en handgemaakte eerlijke mode kunnen veroorloven en ze geen andere keuze hebben om fast fashion te kopen. Dit betekent dat fast fashion niet zo gemakkelijk zal verdwijnen, omdat veel mensen ervan afhankelijk zijn. De meeste tweedehands stukken zijn fast fashion en de optie om ze te verkopen en weer nieuwe kleding te kopen kan zelfs een toename van het consumeren ondersteunen. Terwijl eerlijke mode meestal wordt gemaakt van hoogwaardige materialen en langer meegaat. Als je meer geld uitgeeft aan een stuk, zorg je er waarschijnlijk ook beter voor. Dit betekent dat duurzame stukken vaak langer bij één persoon blijven en meer gedragen worden. Dus om fast fashion en de snel stijgende consumptiecijfers tegen te gaan, zouden de mensen die zich eerlijke mode kunnen veroorloven misschien duurzamer gaan handelen door nieuwe duurzame stukken te kopen in plaats van zuinige (vaak fast fashion) stukken. Iets wat ik heb geleerd en erg interessant vond! :)

Kun je tot slot een advies geven voor diegenen onder ons die ethischer/bewuster willen leven?

Zoals ik al zei, voor mij, de verandering van het veganistische dieet bracht veel andere veranderingen met zich mee. Het opende echt mijn ogen voor alternatieve oplossingen en liet me zien dat het niet altijd zo moeilijk is om een ​​gewoonte te veranderen. Dit is mijn zeer persoonlijke mening en een levensstijl is altijd heel persoonlijk, dus ik heb het gevoel dat ik niet zomaar directe adviezen kan noemen over wat te veranderen of wat te vermijden. Iedereen leeft onder andere omstandigheden, dus iedereen zal sommige veranderingen gemakkelijker of moeilijker vinden dan andere. Voor mij is een veganistisch dieet helemaal niet moeilijk, maar ik zou niet kunnen doen waar ik van hou zonder mijn technische apparaten die ik gebruik voor mijn kunst en werk. Voor sommige mensen is het misschien andersom. Dus mijn zeer persoonlijke benadering om ethischer, bewuster of duurzamer te leven, bestaat uit het kopen van minder, zo nodig tweedehands of duurzame opties kopen en kiezen voor een veganistisch en grotendeels biologisch dieet.


We hopen dat je het leuk vond om naar ken Mira beter, we hebben genoten van het werken met haar aan dit project en kunnen niet wachten om binnenkort meer met je te delen!

Als je meer van Mira wilt zien, kun je haar stukken kopen op Etsy , of lees meer over haar en haar werk op Instagram en op haar website.

.