Een bewust gesprek met Victoria Jones


We zijn zo verheugd om een ​​capsulecollectie van SAYA Design-haaraccessoires, handgemaakte haarsticks, haarschuiven en haarvorken op voorraad te hebben. Om samen te vallen met de lancering spraken we met oprichter en ontwerper van het merk Victoria Jones om alles te praten over milieuvriendelijkheid en hoe het merk werd geboren en gegroeid.image_blog

Vertel ons iets over je achtergrond en hoe je bent gekomen waar je nu bent?
Mijn achtergrond ligt in kunst en design, ik ging 10 jaar geleden naar de kunstacademie in Londen en was altijd al gefascineerd door ambacht en ambachtelijke voorwerpen. Ik heb een paar jaar bij een veilinghuis gewerkt om te leren over het waarderen van objecten en het zien van de culturele geschiedenis van de provincie. Ik vond het geweldig dat alles een verhaal vertelde en dat is wat me leerde over het belang van het verhaal in waarom we dingen waarderen.

Ik werk al bijna vier jaar aan S A Y A. Het was moeilijk om een ​​merk op te zetten met een groene en milieuvriendelijke benadering, omdat het vooral draait om leren en je eigen pad creëren. De meeste opties voor conventionele bedrijven wilt u niet nemen. De opkomst van het milieuonderwijs sinds ik met S A Y A ben begonnen, is echt bemoedigend, ondanks de urgentie om te handelen die ook toeneemt. Het is allemaal belangrijker dan ooit.

Wat was de inspiratie achter S A Y A Design?

S A Y A was voor mij een manier om milieubewustzijn te onderzoeken en opwinding en bewustzijn te creëren rond de problemen die ik geloof in. Ik wilde anderen uitnodigen om hun begrip van milieu- en natuurbehoudkwesties te verdiepen en betrokken te raken bij hun bescherming. Ik wilde een bedrijf starten in plaats van een liefdadigheidsinstelling, omdat ik dacht dat ik op deze manier directer geld kon blijven genereren en het aan deze NGO's kon besteden die ik zo ben gaan bewonderen. Het creëren van prachtige objecten met een verdieping om te vertellen was de beste manier waarop ik voelde dat ik kon bijdragen.image_blog

Waarom is het voor jou belangrijk om verantwoord te werk te gaan en handgemaakte stukken te produceren op Bali?

Wees verantwoordelijk en verantwoord werken gaat over uw ethiek en die van mij zijn hoog, dus ik wilde een manier vinden die voor mij logisch was. Ik heb geleerd dat ambachtslieden of ambachtsgemeenschappen het zich vaak niet kunnen veroorloven om te betalen voor bekende internationale certificeringen en dat zoveel van deze mensen in ontwikkelingslanden worstelen om te werken, zekerheid hebben en het gevaar lopen hun culturele tradities, zoals 'houtbewerking', te verliezen.

We gebruiken houtafval dat overblijft uit de houtindustrie en hebben het gevoel dat we boven de huidige normen en certificeringen gaan met ons hoge aandeel aan boomaanplant. We werken met bekwame familie-ambachtslieden die ik allemaal ken en die verschillende banen hebben gehad bij het opzetten van S A Y A, van branding tot fotografie, projectmanagement en productie. Toen ik dit zag gebeuren, heb ik veel geleerd over het belang van werken aan de basis en het opbouwen van vaardigheden.

Zijn er in de huidige samenleving moeilijkheden om een ​​ethisch en duurzaam merk te zijn - zo ja, hoe hebt u deze overwonnen?

Er zijn en er zullen er nog veel volgen, daar ben ik zeker van. Het nieuwe netwerk dat voortkomt uit deze golf van bewustzijn over de noodzaak om duurzamer te werken, heeft geholpen een ruimte te creëren voor veel merken van derden die klaar staan ​​om kleine merken zoals het mijne te helpen hun weg te vinden en ook grote merken te helpen bij het herontwerpen van hun bedrijf. Ze bestonden vier jaar geleden nog niet echt, nu voelt het alsof er een netwerk en een grotere community is om je in de juiste richting te wijzen.

Ik heb een aantal van mijn obstakels overwonnen door dat te pushen, maar verder voor antwoorden totdat ik me zelfverzekerder voelde. Ik herinner mezelf er onderweg ook aan dat ik niet 100% perfect kan zijn en dat er niet zoiets bestaat als 100% duurzaam in ons huidige landschap. Het gaat gewoon om het vinden van balans, eerlijk zijn en altijd streven naar beter.image_blog

Kun je aspirant-ontwerpers/ondernemers advies geven?

Eerlijke vooruitgang boven perfectie!

Wat lees je momenteel?

Vrouwen die met de wolven rennen door Clarissa Pinkola Estés

Wat is jouw sterrenbeeld/sterrenbeeld? - Zou u zeggen dat uw persoonlijkheid typerend is voor dat teken?

Boogschutter. Eigenschappen die ik in mezelf zie zijn een goed gevoel voor humor, gepassioneerd, gemotiveerd, eerlijk zijn en verbindingen leggen tussen mensen en de plaats. Ik bescherm absoluut mijn vrijheid en houd er niet van om te vastgepind te worden.image_blog

Dit of dat? – Duurzaam handgemaakt of 2e hands voor je eigen garderobe?

Ik vind het heerlijk om mezelf te trakteren op een paar andere ethische merken die ik bewonder wanneer ik kan, maar vintage en tweedehands door de jaren heen is altijd mijn ding geweest!

Wat zijn uw top 3 ethische/onafhankelijke merken en waarom?

Ken de oorsprong - Ik heb de afgelopen jaren met ze samengewerkt en weet dat ze verder gaan dan de meeste bedrijven om te streven naar beter, dus daarom kijk ik erg naar ze op.

M A K A L - Ethische gouden sieraden die illegale mijnbouw tegengaan.

Biologische basics - eenvoudig en van goede kwaliteit.

Kun je de consument 3 overwegingen geven om te overwegen voordat ze de keuze maken tussen duurzaam of fast fashion winkelen?

Koester wat je hebt en weet dat je persoonlijk iets goeds hebt gedaan door een klein merk en een groter verhaal te ondersteunen. We moeten onze economie en omgeving opnieuw vormgeven en moeten beginnen bij onszelf en onze keuzes. Alles wat we kopen maakt een statement.image_blog

We hopen dat je genoten hebt van dit bewuste moment met Victoria, en we hopen dat je dol bent op deze ongelooflijke houten haaraccessoires, beschikbaar op onze site hier .

.
×